Kiraz Festivali ikinci gününde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı

Süleymanpaşa Belediyesinin organizasyonu ile bu yıl 58’incisi yapılan Tekirdağ Kiraz Festivali, ikinci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti. Gündüz etkinliklerinde kültürel unsurlara ağırlık verilirken, müze ziyaretleri, sanat sohbetleri ve Masterchef yarışmacılarının kirazlı yemek ve tatlılar yaptığı özel etkinlik gibi çok sayıda renkli program, festivali takip eden ziyaretçilere güzel bir gün yaşattı.

NAMIK KEMAL EVİ VE ESKİ FOTOĞRAFLAR MÜZESİ MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin Üç Kemaller Günü olarak belirlenen ikinci gününde; etkinlikler Namık Kemal Evi ve Süleymanpaşa Belediyesinin şehre kazandırdığı Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ziyaretleri ile başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku’nun ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde, Kiraz Festivali için Süleymanpaşa’da bulunan misafir heyetlerin temsilcileri Tekirdağ’ın tarihi ve kültürü ile ilgili bilgi alma fırsatı buldular.

MİSAFİR HEYETLER PROTOKOL ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Festivalin ikinci gün programı, misafir heyetlerin protokol ziyaretleri ile devam etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ziyaretlerde; Belediye Başkan Yardımcıları Emin Benan Utku ve Burak Boğaç Baykal misafirleri Tarihi Belediye Binasında ağırladı.

Bulgaristan’ın Pomorie, Yunanistan’ın Kavala, Almanya’nın Bayreuth ve Romanya’nın Tekirgöl ile Csikszereda şehirlerinden gelen heyetler, sırasıyla ziyaretler gerçekleştirerek yörelerine ait hediyeleri takdim ettiler. Başkan Yardımcısı Utku ve Baykal, ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek heyet temsilcilerine teşekkür ettiler ve Süleymanpaşa hatırası olarak hediyeler sundular.

ŞAİR VE YAYINCI SEYYİT NEZİR’DEN MODERN TÜRK ŞİİRİ KONFERANSI

İkinci gün etkinliklerinin bir sonraki durağı ise Kültür Çadırı oldu. Saat 15.00’da Tekirdağ doğumlu ünlü Şair ve Yazar Seyyit Nezir, Kültür Çadırında “Modern Türk Şiiri Ve Ustalar” konulu konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Yaklaşık bir saat süren ve Tekirdağlı Şair Celal Çalık’ın sunduğu söyleşide sanatseverlerle bir araya gelen Nezir, Türk Şiirinin önemli isimleri ve eserleri hakkında ilginç bilgiler paylaştı. Konferansı ilgiyle takip eden Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Nezir ve Çalık’a çiçek takdim etti.

MASTERCHEF SERGEN VE ARKADAŞLARINDAN KİRAZLI LEZZETLER

Üç Kemaller Günü olarak kutlanan ikinci günün ana sahne öncesi diğer etkinliklerine, öğleden sonra yaşanan şiddetli rüzgâr ve hava muhalefeti nedeniyle ara verilirken, Rumeli İskelesi’nde yapılacak olan ilkokullar ve ortaokullar arası “Tekirdağ ve Kiraz” temalı resim yarışmalarının ödül töreni ertelendi.

Türkiye televizyon tarihine geçen ve usta adaylarının yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarıştığı Masterchef Türkiye programının All-Star sezonunda da yarışan Tekirdağlı Sergen Özen, Metin Yavuz, Hasan Biltekin, Batuhan Bayır ve Tahsin Küçük’ün katıldığı Kiraz Yemekleri ve Tatlıları Atölyesi etkinliği ise yer ve saat değişikliği yapılarak gerçekleştirildi. Masterchef ustaları, ana malzeme olarak kirazı kullandıkları yemek ve tatlılar yaparak izleyicilerle paylaştılar. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da ocağın başına geçerek Masterchef’lere eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik izleyenlere keyifli bir akşamüzeri yaşattı.

Haber Tarihi: 14.06.2024
Okunma Sayısı: 123
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024